Balıkesir Genç-sen İnsanca Ulaşım İçin Yürüdü

| 15 Ekim 2009 Perşembe


Genç-Sen, Balıkesir Üniversitesi'nde, ulaşım sorunuyla ilgili yürüttüğü kampanya dahilinde, taleplerini dile getirmek amacıyla üniversite kampüsünden şehir merkezine uzun bir yürüyüş gerçekleştirdi. Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ile yapılan görüşmede körüklü hattına 5 otobüs daha ilave edileceği ve limitsiz paso uygulamasına geçilmesi sözü alındı.


Yürüyüş körüklü otobüslerle ulaşımın gerçekleştiği kampüsten şehre yapıldı. 17 km'lik yol yaklaşık 5 saat yüründü.

Saat 12.30'da kampüste biraraya gelen Genç-Sen üyeleri "İnsanca ulaşım için YÜRÜYORUZ!" pankartı ve "Körüklü sayısı arttırılsın", "Körüklü koşulları iyileştirilsin", "Müşteri değil öğrenciyiz", "Parasız eğitim parasız ulaşım istiyoruz." dövizleriyle yürüyüşe geçti. Yol boyunca seyahat eden pek çok kişi kornalarıyla ve alkışlarıyla yürüyüşe destek verirken, yürüyüşün ilk saatinde takip halinde kalan polisler daha sonra yürüyüşçülerin önünü kesip kimlik kontrolü yapmaya ve yürüyüşü engellemeye çalıştı, ancak, kararlılıkla süren yürüyüşe birçok polisle abluka almak dışında müdahalede bulunmadılar.

Şehir merkezinde de pankart ve dövizler açık şekilde yürüyüş sürdü. Yürüyüşte, "İnsanca ulaşım hakkımızdır.", "Genç-Sen haykır, ulaşım haktır.", "Ücretsiz ulaşım istiyoruz!", "Sendika haktır engellenemez." "Birlik,dayanışma,öğrenciye sendika", "Taş,yürek,barikat bu abluka dağıtılacak!" sloganları yükseldi.

Yürüyüşün bitirileceği nokta olan belediye önünde bir araya gelen bazı öğrenciler eylemcileri alkışla karşıladılar.

Belediye önünde bir basın açıklamasının ardından, iki Genç-Sen üyesi taleplerle ilgili olarak Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ile bir görüşme gerçekleştirdi. Belediye başkanı yarından itibaren körüklü hattına 5 otobüs daha ilave edeceklerini belirtti. Ayrıca yeni körüklü otobüs siparişi vereceklerinin ve onların da yol çalışması bittikten sonra kampüs hattına konulacağının sözünü verdi. Ücretlerle ilgili ise bahar döneminde limitsiz paso uygulamasına geçmeyi düşündüklerini söyledi.

Genç-Sen'den görüşmeciler taleplerini yineledikten sonra sendika olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve sorunların sürmesi durumunda eylemlerin süreceğini belirttiler. Görüşme sonrası belediyenin önünde alkışlarla eylem noktalandı.