Mutaf Ambarında Direnişin 50. Günü

| 19 Ekim 2009 Pazartesi


Balıkesir’de TÜM-TİS’e üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Mutaf Ambarı işçileri 50. gününde direnişlerini sürdürüyorlar. Genç-Sen’liler 50. günününde de direnişçilerin yanındaydı.


Direniş yerine vardığımızda köşeye sıkışan patronun yerel gazetelere verdiği ilanla karşılaştık. İlanda patron yaklaşık bir yıldır ücretleri ödenmeyen işçilere hiçbir alacakları olmadığını iddia ediyor. Ayrıca sendikaya yönelik “rant peşinde” gibi karalamalarla saldırıyordu. “Can güvenliğim yok” gerekçesiyle polise haber verdiği günden bu yana ambarın karşısında gün boyu polis nöbet bekliyor.

Bu durum işçileri daha da bilemiş gibi görünüyor. Cumartesi günü yapılacak eylemle derhal saldırılara cevap verilecek. Eyleme üniversite öğrencilerini taşımak görevi ise bizim üzerimizde. Eylemden bahsettikten sonra sıcak bir sohbete başladık. İldeki Genç-Sen çalışmalarından bahsettik. İşçilerle öğrencilerin ortak sorunlarını, mücadelemize yönelik saldırgan tutumuları konuştuk. Direnişçilerden sendika çalışmamıza yönelik destekler aldık. Hatta bir direnişçi oğlunu bizlerle tanıştırdı ve ona sendikalı olmasını öğütledi. Kriz dönemi ve işçi eylemlerinden bahsedildi. Mersin liman direnişinde bulunan bir TÜM-TİS yetkilisinin katılımıyla liman süreci üzerine sohbet ettik. İşçiler bize bolca çalışma koşullarından ve patronlarının yaptıklarından bahsettiler. Bizde bundan böyle direnişin hepimizin direnişi olduğunu vurguladık. Yemeklerimizi yedikten sonra direnişçilerle birlikte Direniş İdman Yurdu’ nu kurduk ve sahada hünerlerimizi sergiledik. Süreci nasıl işleteceğimize dair sohbetlerin ardından 51.gün sabahı buluşmak üzere direnişçilerle vedalaştık.