Hoşgeldin, Asla Yalnız Yürümeyeceksin!

| 15 Ekim 2009 Perşembe

Hepimiz lise dönemindeyken üniversiteyi kazandığımıza dair birçok hayal kurmuşuzdur. Hatta genelde tasavvur ettiğimiz manzara, fikirlerin tartışıldığı, kültürel-sanaltsal aktivitelerle kendini geliştirme imkanı bulduğun kendi siyasal düşüncen etrafında faaliyet yürüttüğün sosyal, özgür ortamlardır. Bu düşünceyi bir yerlerde hep saklı tutmuşuzdur.


Hayallerimiz çok güzel olsa da bu güzel olan şey şu an üniversitelerimizde mevcut değil. Okul yönetiminde sözünün olması gerektiğini düşünüp seçimlere girmek istediğinde bir dizi bürokratik engelle karşı karşıya kalıyorsun. Bir kulüp içerisinde faaliyet yürütmek istediğinde veya üye olmak istediğinde, üyelik işlemlerinden tut yapacağın etkinliğin iznine kadar benzer aşamalara tabi oluyorsun. Susacak mısın? Yoksa bizimle özgür üniversiteler için haykıracak mısın?
Bu koşullarla olsak olsak bürokrat oluruz herhalde!

Gerçek bir eğitim modelinde rektörlerin yapması gereken bizlerin önüne engeller çıkarmak değil, bizlere her türlü desteği sağlamaktır. Gel gör ki senin de kısa süre içerisinde fark edeceğin gibi okul yönetiminin fikirlerine birazcık ters düşen bir kulüp etkinliği için izin alamayacak ve böylece kendini asla ifade edemeyeceksin.Yönetimin her değişikliğinde bizim düşüncelerimizin değişme ihtimali yoksa bu koşullarda kendi özgünlüğünle kendini ifade edebilmenin de olanağı yoktur.

Herkesin kendisini anlatabilme isteği haklı ve meşru ise bu konuda gayrımeşru olan tutum üniversite yönetiminindir. O zaman talep etmekten bir saniye çekinmeyelim ve örgütlenme hakkımızı bir denetime tabii olmadan kullanalım. Çünkü insanlar kendi düşünceleri etrafında örgütlendikçe varlar. Biz de var olmak istediğimiz için sendikalıyız. Onun için fikirlerimizi geliştiriyor, örgütleniyor ve herkesi yanımıza çağırıyoruz!

Balıkesir Üniversitesi Öğrencisi! Sen de örgütlü-birleşik mücadelemize katıl. Barınma sorunundan, yemekhane sorununa, ulaşım eziyetinden "öğrenci işleri" zulmüne kadar ve hatta "kimlik parası" adı altında alınan fakat hiçbir yasal dayanağı olmayan cebinden verdiğin haraçlara kadar... Bütün zorlukların karşısında örgütlenelim!

Asla Yalnız Yürümeyeceksin!