Balıkesir Üniversitesi'nde YÖK Eylemi İçin Bildiri Dağıtan Öğrencilere Faşist Saldırı!

| 3 Kasım 2009 Salı


Bugün öğle saatlerinde Balıkesir Üniversite'sinde Genç-sen'li öğrencilere faşist saldırı gerçekleştirildi. Öğleden önce merkezde arkadaşlarıyla 6 Kasım'daki YÖK eylemi için bildiri çalışması yapan iki Genç-sen'li öğrenci öğle saatlerinde okula gitmek üzere otobüse bindi. Otobüste bir grup faşist öğrencinin sözlü sataşmasına ve tehditlerine maruz kalan öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesinde saldırıya uğradı. Otobüsten indikleri anda 10-15 kişinin üzerlerine geldiğini gören Genç-sen'li öğrenciler ile faşist grup arasında arbede yaşandı. Bu sırada olayı gören bir başka Genç-sen'li öğrencinin müdahalesi ile iki öğrencinin üzerindeki abluka dağıtıldı. Faşist grup yaşanan arbedeyi durdurmaya çalışan ÖGB'nin yanında Genç-sen'lilere tehdit savurdu.


Olay sonrasında kamera kayıtlarının varlığına dikkat çeken Genç-sen'li öğrenciler şikayetçi olduklarını dile getirdiler.
İfadelerine başvurulan öğrencileri diğer Genç-sen'li arkadaşları yalnız bırakmadı.
Bundan sonra sürecin takipçisi olacaklarını belirten Genç-sen'liler şu açıklamaları yaptı.
"Bu bir faşist saldırıdır. Hacettepe'de masa açmak isteyen öğrencilerin üzerine panzerlerini, gaz bombalarını yığan devletin güçleri nedense bu faşist saldırıya kayıtsız kalmışlardır. Buradan üniversitelerdeki ÖGB, jandarma, polis gibi güçlerin hangi amaçla ünivesitelere sokulduğunu daha iyi anlıyoruz. YÖK sürecinde yaşadığımız bu saldırılar YÖK'e karşı yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar haklı olduğunu kamuoyuna bir kere daha göstermiştir. Saldırıyı yapanlardan şikayetçiyiz ve bu süreçte okulun tutumununun sonuna kadar takipçisiyiz. Faşizme karşı omuz omuza mücadeleyi sürdüreceğiz. 6 Kasım 2009 Saat 13.00'te NEF önünde yapacağımız eylemin duyuru çalışmaları sürecektir."