Balıkesir'de Direnen Mutaf Ambarı İşçileri ve Bir Genç-sen'li Gözaltına Alındı!

| 12 Ocak 2010 Salı

135 gündür direnen mutaf ambarı işçileri akşam saatlerinde gözlaltına alındılar. İşçilerle birlikte onları ziyaret eden bir Genç-Sen'li de gözlatına alındı.

Mutaf Grup ambarında çalışan ve Türk-İş’e bağlı Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye 10 işçi insani olmayan koşullarda çalıştırılıyordu.16 kişinin çalıştığı ambarda başlarda 3 kişi sendikalı iken bu sayı kısa bir sürede 10'a çıkmıştı. Maaşlarının da tam ödenmediği bilinen işçiler 135 gündür Balıkesir'de direniyorlar.

Direnen işçiler 135. gününde gözaltına alındı. Balıkesirde 135 gündür direnişte olan mutaf ambarı işçileri gözaltına alındı. Geçen hafta çadırları sökülen ve bir hafta boyunca direniş yerine sokulmayan işçilerin bugün mahkemeleri vardı. Mahkemede işçilerin direnişe işyeri önünde devam etmeleri kararı çıktı. Mahkemeden sonra idireniş yerine giden işçiler savcılığa yapılan itiraz sonucunda gözlaltına alındılar. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen gözaltıda işçileri ziyarete giden bir Genç-Sen'li de vardı. Balıkesir'de direnen işçilere karşı gerçekleştirilen bu baskıyla ilgili yarın Balıkesir'de bir basın açıklaması yapılacak.

ÖHA / Balıkesir

http://ogrenciajansi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=28