Harç zamlarına karşı yaptığımız eylemlere saldıran eller bugün Mutaf’a, Tekel’e, İtfaiye’ye saldıran ellerle aynıdır!

| 13 Ocak 2010 Çarşamba


Balıkesir’de iki gün önce 136 gündür direnişte olan Mutaf işçilerine polis saldırmış ve işçileri gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında bir Genç-Sen’li de vardı. Geceyi gözaltında geçiren direnişçiler dün savcılığa sevk edildiler. Dün öğleden sonra mahkemeye çıkan direnişçiler akşamüzeri serbest bırakıldı.

Mutaf işçileri ve Genç-Sen üyesi adliyede ifade verirken adliye önünde Genç-Sen’in eylemi vardı. Sabah saatlerinden itibaren adliye önünde toplanmaya başlayan Genç-Sen’liler saat 10:30’da bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. “Mutaf işçisi yalnız değildir.” pankartının açıldığı basın açıklamasına bazı işçi yakınları da katıldı. Patron ve onunla birlikte savcılık ve polisin saldırgan tavrının teşhir edildiği basın açıklamasında, Tekel, İtfaiye, Esenyurt Belediyesi direnişlerinden de bahsedildi ve saldırıların sınıfsal olduğu vurgulandı. Öğrencilerin eğitim sürecinde yaşadığı sıkıntılardan ve sermayenin eğitime saldırılarına da değinilen metinde “Sendikamıza yönelik kapatma davası açan, harç zamlarına karşı yaptığımız eylemlere saldıran eller bugün Mutaf’a, Tekel’e, İtfaiye’ye saldıran ellerle aynıdır.” ifadeleri de yer aldı. Patronların saldırıları, polis terörü, işçi sınıfını hiçleştirme, bölme çabaları ile onurumuz ve birlikteliğimizin
yok edilemeyeceği vurgulanarak basın açıklaması bitirildi. Açıklama sırasında “Mutaf işçisi yalnız değildir.”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları yükseltildi.

Basın açıklamasından sonra Genç-Sen’lilerin adliye önündeki bekleyişi sürdü. Genç-Sen’liler akşamüzeri serbest bırakılan direnişçileri adliye kapısında “Zafer direnen emekçinin olacak.” Sloganlarıyla karşıladı.

Patronun direnişi engellemek için başvurduğu yöntemler Mutaf direnişini bitiremeyecektir. Yarından itibaren Mutaf anbarı önünde direniş sürecek ve Genç-Sen’liler de aylardır olduğu gibi günün ilk saatlerinden itibaren direnişteki yerlerini alacaklar.